0

Виджет качества работы Осмос

EcoH2O 8 months ago in Dashboard and Widgets updated 7 months ago 7

На вході та на виході Осмос встановлені датчики TDS_in, TDS_out. Окремо віджети успішно працюють. Питання: чи можна зробити віджет якості роботи Осмос (наприклад, використовуючи інструмент віртуальних значень), використовуючи функцію: (1-TDS_in/TDS_out)*100%? Таким чином, робота Осмос нижче наприклад 60% до заміни мембрани та ін.

+1

Поділюсь своїм досвідом: у моєму Осмосі компанії Ecosoft була функція Econnect для контролю якості роботи Осмос у %, витрати споживання очищеної води та часу роботи приладу, реалізовано було на базі веб-платформи для функції IoT, розробленої компанією Harps. З серпня підтримку цієї веб-платформи Ecosoft припинив для всіх таких Осмосів. З Ecosoft всі питання я вирішив, все Ок. Однак, за підсумком у мене залишився звичайний Осмос без контролю вищезазначених інструментів.

За допомогою одного D-105, одного делителя, двох датчиків TDS, одного датчика температури – гадаю вдалося реалізувати контроль якості роботи Осмос у %.

Делитель підключив на аналоговий вхід D-105.

Image 1874


var vc = d.ADC / (1.0+0.02*(d.T1-25.0));

(133.42*vc*vc*vc-255.86*vc*vc+857.39*vc)*0.101;

Поліномну регресію не чіпав – як є, підібрав масштабування та корекцію на 0.101.

У результаті: можу припустити, що віджет якості осмос проведено успішно, т.к. графіки подібні до раніше використовуваних з веб-платформою Ecosoft.

Також додав на другий D-105 на аналоговий вхід стоковий датчик TDS з його інтерфейсною платою для уявлення про кінцеву мінералізацію перміату в числовому вираженні.

Також, на вільні імпульсні входи повісив лічильники води перміату та концентрату.

Фото делителя викладу пізніше.



+1

TDS_in, TDS_out на делитель, далі на перший D-105. TDS_мин на другий D-105. Лічильники води перміату обидва  повісив на вільні імпульсні входи D-105. Пробував лічильник води підключити до підрахунку концентрату - дуже маленікій витрата води. Слабка чутливість лічильника. Необхідний мінімум від 0,05л/хв., тому обидва лічильники на підрахунку перміату. Для поправки температури води також підключив через D-105 датчик температури (на схемі немає).

* На схемі помилка - має бути "Штуцер скидання 1/4" концентрат"

Трохи переробив схему за фактом